logo plospan
Plomp en Zonen B.V. verwerkt boomstammen tot gedroogde houtkrullen. Daarnaast worden houtkrullen ingekocht, verpakt en verkocht. De tweede tak van het bedrijf betreft de verwerking van onbehandeld hout tot houtpellets ten behoeve van de energieopwekking. Door het plaatsen van een biomassa-installatie kan een grotere hoeveelheid houtkrullen gedroogd worden. Hierdoor hoeft Plomp en Zonen B.V. minder kant en klare houtkrullen in te kopen en kan zij, door een lagere kostprijs, haar positie op de markt verstevigen.

De nieuwe installatie zal warmte leveren aan een nieuw te bouwen droger. Deze nieuwe droger heeft voldoende capaciteit om de beschikbare warmte in te zetten. De huidige schaaf heeft voldoende capaciteit voor de verwerking van de te drogen tonnages houtkrullen. De biomassa-installatie wordt in een nieuw te bouwen bouwwerk gerealiseerd. In dit bouwwerk wordt naast de ketel ook de biomassaopslag gerealiseerd.

Duro Energie Management heeft de volledige aanbesteding, contractvorming en de financiering van de biomassa WKK installatie begeleidt. Dit heeft geleid tot een contract met een Contractor voor de bouw en het beheer van de Bio WKK installatie, een aannemer voor de bedrijfshal en een leverancier voor de drooginstallatie. Tevens heeft Duro Energie Management de volledige financiering gerealiseerd en het project tot financial close gebracht in oktober 2018.